13 april, Hoendiep
Voor onze 1e wedstrijd van de zomercompetitie hadden we het Hoendiep weer op het programma staan, er zou worden gevist vanaf de Poffert richting Enumatil. Dit watertje staat bekend om een goede visstand en met name grote brasems die hier in het voorjaar voor hun nageslacht komen zorgen.
De afgelopen weken hadden we best wel al mooi voorjaarsweer gehad, maar voor vandaag waren de voorspellingen een paar graden nachtvorst en overdag een graad of 8. Niet echt de beste omstandigheden om een mooie zak vis te vangen, dus waren de verwachtingen nogal uiteenlopend. Om 6 uur vertrokken we richting het water en was het inderdaad 2 graden onder de 0 grens. De stekken waren inmiddels uitgezet door Jarno en Geert, en na het loten konden we onze visplek opzoeken.
Om kwart voor 8 waren alle 13 deelnemers klaar en kwam het startschot voor het zomerseizoen. De meesten visten vandaag met de vaste stok, of met een pickertje op het ca. 18 meter brede kanaaltje.
Maar heel langzaam kwamen de vangsten op gang, en was het vooral kleinere bliek en voorn wat er te vangen was. Voorzichtige aanbeten en veel missers waren er te zien.
De hele morgen bleef het bewolkt en werd het nauwelijks 5 graden, wat het er niet aangenamer op maakte, en waarschijnlijk de vangsten ook niet ten goede kwam. Hier en daar werd nog een redelijke brasem gevangen, maar de echte grote brasems bleven weg. Om kwart over 12 moesten we stoppen, opbergen en konden we de vangsten gaan wegen.
In de A-klasse ging de winst naar Bé op stek 12, met een vangst van 5650 gram. Naast kleinere vis had Bé ook een aantal mooie brasems, waarvan de zwaarste 1680 gram woog, tevens de zwaarste van deze dag. De 2e plaats was voor Gezinus met 4090 gram vanaf stek 9 en Bart viste op stek 11 een 3e plaats met 3250 gram.
In de B-klasse was Henk Martens op stek 2 de winnaar met 4830 gram, waaronder een mooie zeelt. Plaats 2 was hier voor Erik, hij viste op stek 1een vangst van 3760 gram bij elkaar. De nummer 3 was Jaap met 2630 gram op stek 10.
Totale vangst vandaag net 35 kilo, vergeleken met dik 96 kilo in het vorig jaar, zeer matige vangsten.
Volgende wedstrijd 27 april gaan we naar het Van Starckenborg kanaal, in de kom bij Noordhorn.